![]() |
![]() |
مرکز شهرستان شهر آوج در فاصله ۱۲۵ کیلومتری قزوین و ۱۱۵ کیلومتری شهر همدان در منطقهای کاملاً کوهستانی واقع شدهاست که این امر باعث گردیده که دارای تابستانهای بسیار خنک و زمستانهای پر برفی باشد. جمعیت ساکن در این شهرستان در حدود چهل و پنج هزار نفر میباشد.
مکانهای دیدنی فراوانی در این شهرستان وجود دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به دره سرسبز روستای توآباد، برجهای دوگانه خرقان واقع در روستای حصار ولیعصر، کاروانسرای شاه عباسی آوج، آبگرم معدنی شهر آبگرم، چشمه علی در روستای ارتش آباد، درخت کهنسال روستای پروان، آبشار شاه دره آوج، آبشار روستای منصور، غار قلعه کرد، امامزادههای روستای کلنجین، امامزاده اسماعیل خروس دره، کوه بلند آق داغ، طبیعت روستای مشانه، روستاهای دیدنی کامشکان، روستای دیدنی خروس دره، اسماعیلآباد، نیریج، شهیدآباد، قهوج، هرائین، قرخ بلاغ (چهل چشمه)، منصور، امامزاده علاءالدین، چوبینه ،چنگوره و... نام برد.
شهرستان آوج
بخش مرکزی
دهستان حصار ولیعصر
دهستان خرقان غربی
دهستان کلنجین
بخش آبگرم
دهستان خرقان شرقی
جمعیت
پیشینه تاریخی
در مورد سابقه تاریخی این منطقه روایات متعدد و آثار باستانی و تپههای باستانی گوناگونی در اقصی نقاط وجود دارد، که هر کدام علاوه بر روایات مختلف شاهدان عینی میباشند و برخی از روایات سابقه تاریخی این منطقه رابه دوران مادها (۷۰۸ قبل از میلاد) میرساند و همچنین ساسانیان نیز این منطقه دارای موقعیت ممتازی بوده است و در نهایت در سال ۲۴۱ه. ق به قزوین ملحق میشود. از سیر و تحول تاریخی آوج که به آن خرقان گفته میشود، اطلاعات دقیق و معتبری در دست نیست لیکن درمورد منطقه روایات متعددی وجود دارد که برخی از آنها قدمت این ناحیه را به دوران ماد میرساند. در گیریهایی که بین آشوریها و مادها بوجود آمد عده زیادی از مادها کشته شدند ولی مادها دست از مقابله بر نداشتند ودر بازگشت راه را بر قوای آشور درمنطقه کوهستانی میان قزوین و همدان بستند ولی مادها از آشوریها ضرات شدیدی خوردند که محل کوهستانی درگیری این دو قوم در کوهستانهای آوج بوده است.