اجرای طرح نوین کنترل غیرشیمیایی آفت خوشهخوار انگور در فارسجین تاکستان
طرح نوین کنترل غیرشیمیایی آفت خوشهخوار انگور با استفاده از روش اخلال در جفتیابی در سطح دو هکتار از باغات انگور فارسجین شهرستان تاکستان به اجرا درآمد. این طرح با هدف تولید محصول سالم و کاهش مصرف سموم شیمیایی در باغات انگور به اجرا درآمده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان قزوین ، در این طرح که در باغ تولیدکننده نمونه ملی انگور در حال اجرا است، از ۵۰۰ عدد فرومون اخلال در جفتیابی در هر هکتار استفاده میشود. فرومونها بهصورت یکنواخت در هر ۲۰ متر مربع نصب شدهاند و پیش از شروع اولین شکار حشرات نر در تلههای فرومونی در اواسط فروردین ماه نصب و تا پایان برداشت انگور به مدت ۱۸۰ روز دوام خواهند داشت.
یوسف درخشان، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، در بازدید از این طرح با اشاره به اهمیت تولید محصول سالم انگور و جایگاه صادراتی و مصرف داخلی آن، گفت: آسانترین روش برای تولید محصول سالم، اخلال در جفتیابی است.
وی همچنین به اقدامات صورت گرفته در راستای ارتقای سلامت محصولات کشاورزی از جمله حذف سموم پرخطر از لیست سموم مجاز کشور و اجرای پیشآگاهی دقیق آفات کلیدی اشاره کرد.
بر اساس این گزارش، کارآیی روش اخلال در جفتیابی بهصورت هفتگی بازدید و ارزیابی میشود و بررسیها در دو روش بررسی شکار تلهها و خسارت در خوشههای انگور در قطعات شاهد و طرح انجام میشود.
مزایای این روش علمی مبارزه با آفات شامل ارتقای کیفیت محصول، کاهش مصرف سموم شیمیایی و کاهش باقیمانده سموم در محصول، کاهش خطرات زیست محیطی و مقرون به صرفه بودن آن در مقایسه با هزینههای سمپاشیهای رایج است.
در این بازدید، سلمانی، فرماندار شهرستان تاکستان، ضمن قدردانی از طرحهای نوین اجرا شده در منطقه از جمله استقرار ایستگاه هواشناسی کشاورزی و طرح مبارزه با آفت خوشهخوار انگور به روش اخلال در جفتیابی، ابراز امیدواری کرد در صورت موفقیت، حمایتهای لازم برای توسعه و ترویج این روش از طریق صندوق کشمش استان و اعتبارات دولتی صورت پذیرد.
لازم به ذکر است که در این بازدید، بخشدار ضیاءآباد، معاون جهاد کشاورزی شهرستان تاکستان، مسئولین محلی و جمعی از باغداران نیز حضور داشتند.
نظر دهید